Gelaatsverzorgingen JOJOBA CARE

Gelaatsverzorgingen JOJOBA CARE

"Jojoba care" is:

  • Essentiële oliën, jojoba olie en vitamine E (naturlijke bewaarmiddelen) → geen chemische bewaarmiddelen (allergisch, irriterend, hormoon verstorend)
  • Geen alcohol of afgeleide producten (hol)→ uitdrogend
  • Plantaardige maceraten, natuurlijke extracten, essentiële oliën → geen synthetische parfum (allergisch)
  • Jojoba olie→ geen dierlijke vetten (glycerine: varken, squalaan: walvis) allergisch, opzwellend

Waarom Jojoba Olie gebruiken?

Want het is een plantaardige olie die van nature uit het meest op de menselijke talg lijkt, (voor 98%). Ze kan dus diep intrekken zonder een vettige film op de huid achterna te laten.

De jojoba boom groeit in Zuid- Amerika, zijn wortels kunnen tot 30m lang worden en zo in de grond toch het nodige vocht opvangen om de droogte te weerstaan.

  • Voedt de opperhuid
  • Hydrateert de diepere huidlaag (voorkomt de natuurlijke verdamping van het water in onze huid)
  • Beschermt tegen externe agressies (bevat een zonnefilter 5) dankzij de versterking van de hydrolipidenfilm van de huid die een barrière vormt tegen de ziekteverwekkers.
  • Seboregulering van de vette huid. Doordat het erg lijkt op talg, verdooft het de sensoren van de talgproductie, die in geval van agressie (alcohol) geactiveerd worden
  • Verbetert de verschillende huidtypes

En Waarom “Jojoba care”?

Ik heb jojoba care voor een aantal reden gekozen.

Eerst en vooral voor de voor geur. Ik ruik graag de essentiële olie geur. Ik vind het veel zachter dan parfum.

Ikzelf heb veel last van allergische reacties met producten die parfum of alcohol bevatten. En wetende dat veel en steeds meer mensen dergelijk type probleem hebben, het was onmogelijk om naar geparfumeerde producten te gaan.

Zoals hoger gezegd, “Jojoba Care” bevat geen chemische bewaarmiddelen, geen synthetische parfum, geen alcohol, geen dierlijke vetten. Al deze producten hebben op langere of kortere termijn min of meer ernstige schadelijke effecten. Het leek me dan vanzelfsprekend om producten te kiezen die geen schadelijk invloed zouden kunnen hebbenop mijn klanten.

Tijdens de gelaatsverzorging probeer ik de huid die ik behandel goed te begrijpen om zo een maximum aan tips te kunnen geven en zodat het voor de huid het meest aangenaam mogelijk is. Ik streef ernaar om een oplossing te vinden voor de problemen die de klant ondervindt.
Ik adviseer de klanten ook bij hun verzorgingsritueel dat ze thuis zelf kunnen doen.
Want zonder twijfel is de dagelijkse verzorging thuis net zo belangrijk als een behandeling bij de schoonheidsspecialist.